Dit zijn de drie beste wollen sokken op de markt
04 november 2022 
3 min. leestijd

Dit zijn de drie beste wollen sokken op de markt

In dit blog vertellen wij je meer over de beste wollen sokken die er op de markt te vinden zijn. Hoewel je misschien nog niet wist dat er verschil zit in soorten wol, is dit toch echt zo. Iedere soort wol heeft zijn eigen unieke eigenschappen en voordelen. Wil jij een keuze maken die bij jou past? Dan heb je geluk. Dit blog legt de verschillen uit tussen wollen sokken, Noorse sokken en merino wollen sokken.

 

Over het algemeen wordt er gesproken over wollen sokken. Vaak vind je dan ook niet goed welk soort wol dit is. De meeste sokken zijn gemaakt van katoen, veelal wordt er pas gesproken over wollen sokken als het van de vacht van bijvoorbeeld een schaap afkomt. Dit zorgt voor een natuurlijk isolerende waarde. Maar er bestaat ook wol van een geit, bijvoorbeeld: mohair en kasjmir. Of van een konijn (angora). Over het algemeen is het grootste voordeel dat de sokken warm, zacht, ademend, elastisch en sterk zijn. Daarnaast houden ze ook het vocht goed vast.

 

Kies vooral voor standaard wollen sokken voor het draagcomfort in schoenen of laarsen. Ze geven extra ondersteuning en bescherming aan je voeten.

Weetje: wist je dat wollen sokken een isolerende waarde hebben, ook in de zomer is dit een groot voordeel om je voeten op een constante temperatuur te houden.

 

Als we spreken over Noorse wollen sokken dan kun je er vanuit gaan dat de sokken wat ruwer aanvoelen dan andere wollen sokken. Mede door deze eigenschap is het een enorm populaire sokken wanneer je intensief werk gaat doen. Ze zorgen voor extra grip en zijn erg ventilerend. Kies je voor Noorse wollen sokken dan heb je aan het einde van de dag drogere voeten die op een goede temperatuur zijn dan bij standaard wollen sokken.

Dit zijn de wollen sokken zoals ze vroeger werden gemaakt. Heerlijk draagcomfort, extra stevigheid, een goede ventilatie en vocht opnemend. Heerlijk voor warme voeten in de winter en koele voeten in de zomer.

 

Merino wollen sokken staan vooral bekend om de eigenschap waarin zij excelleren. Namelijk het regelen van de temperatuur. Waar Noorse wollen sokken en algemene wollen sokken de temperatuur goed regelen, zijn merino wollen sokken de heer en meester in het reguleren van de temperatuur. Hoewel je niet verwacht dat wollen sokken in de zomer comfortabel zijn, worden merino wollen sokken vooral in de zomer veel gekozen. Deze sokken zijn over het algemeen dunner dan de bovengenoemde sokken. Perfect voor in de zomer dus! 

Bespaar door kwaliteit te kopen

De beste wollen sokken


Conclusie

Wil je gewoon lekker warm en comfortabel wollen sokken dragen? Heb je geen fysiek uitdagende baan of wil je ’s avonds lekker op de bank liggen? Kies dan voor gewone wollen sokken. Heb je een fysiek beroep, zoals bouwvakker, dan doe je er goed aan om te kiezen voor Noorse wollen sokken. De ruwheid van deze sokken zorgen voor veel draagcomfort tijdens inspanningen, dat terwijl ze heerlijk zacht en comfortabel zijn. Als laatste zijn merino wollen sokken uitermate geschikt voor het reguleren van de temperatuur van jouw voeten. Koude winter en koude voeten? Merino wol! Erg zwetende voeten tijdens de zomer? Merino wol!

 

Nu weet jij in welke situatie je moet kiezen voor welke wollen sok. Handig!

Over de schrijver
Al sinds 2004 expert in beenmode. Met veel passie onderneem ik al jaren in de sokken markt en weet ik precies waar de consument het meeste voordeel bij heeft.